WhatsApp
Yükleniyor...

Kredi Kartına Taksit Seçeneği Aktif ( PayTR )

Yazılarımız ve Makalelerimiz.

13 Eylül 2021, 00:15 2 Yorum 2389 Okuma

PayTr Ve Kredi Kartı İle Ödeme! (Taksit İmkanı) 2009 yılında Türk Mühendisler tarafından kurulan ve BDDK tarafından yetkilendirilmiş bir ödeme kuruluşu olan PayTR Hakkında Bilgilendirme!

A) Genel Bilgiler

A.1) Başlarken

A.1.1) PayTR kimdir?

2009 yılında Türk Mühendisler tarafından kurulan ve BDDK tarafından yetkilendirilmiş bir ödeme kuruluşu olan PayTR; e-ticaret siteleri, mobil uygulamalar ve iş modeli B2B ödeme tahsilatı olan firmaları Sanal POS, Linkle Ödeme, Pazaryeri, Kart Saklama, Mobil POS, Tekrarlayan Ödeme (Abonelik Modeli) ve Havale/EFT gibi ihtiyaç duyacağınız her türlü ödeme hizmetini sunmaktadır.

2019 Eylül ayında, Türkiye’de 10. yılını dolduran ilk ödeme kuruluşu olan PayTR, Fintech Forum’19’da Türkiye’nin en çok ciro yapan şirketleri sıralaması, en inovatif ürün kategorisinde PSM Awards 1.’si ve Şikayetvar platformunda en yüksek teşekkür oranları ile Mükemmel Müşteri Memnuniyeti sağlayan ilk 10 firma arasında yer alarak, A.C.E Awards Ödeme Sistemleri Gold Ödülü sahibi olmuştur. 2015 yılından bu yana; Deloitte Teknoloji Fast 50, İlk 500 Bilişim Şirketi ve TOBB en hızlı büyüyen 100 şirketi sıralamasında yer almaktadır.

26 Nisan 2016 itibarıyla 6493 sayılı Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemleri, Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para Kuruluşları Hakkında Kanun kapsamında lisanslı bir ödeme kuruluşu olup, aynı zamanda Ödeme ve Elektronik Para Derneği (ÖDED) üyesidir.

 

A.1.2) PayTR nasıl çalışır?

PayTR Ödeme Çözümleri; B2C, B2B ve C2C online ödemelerinizi hızlı, kolay ve en güvenli şekilde almanıza imkan tanıyan servislerdir.

PayTR Sanal POS sayesinde; e-ticaret siteniz için bankalardan teker teker Sanal POS almanıza gerek kalmadan, PayTR’ın sağlayacağı tek entegrasyon ve sözleşme ile tüm bankaların sanal posları üzerinden ödeme alabilirsiniz. Giriş ücreti, entegrasyon bedeli, verimsizlik ücreti, aylık, yıllık ücret, işlem başına ücret vb. herhangi bir sabit ücret bulunmayan PayTR Sanal POS, web sitelerine kolayca entegre edilerek çok kısa sürede kullanıma açılabilmektedir. Ayrıca bir e-ticaret siteniz olmadan da “Linkle Ödeme” çözümümüzden yararlanabilirsiniz.

PayTR’lı olmak için; www.paytr.com adresinden hemen başvur bölümünden, online başvuru formunu doldurmanız yeterli. Satış birimimiz başvurunuzu en hızlı şekilde değerlendirmeye alır. Başvurunuzun olumlu sonuçlanması ardından 2 saat içerisinde PayTR hizmetlerinden yararlanmaya başlayabilirsiniz.

 

A.1.3) PayTR’da hangi banka kartları ile işlem yapılabilir?

PayTR’da tek bir anlaşma ve entegrasyon ile tüm yurt içi ve banka kartlarından tek çekim ve taksitli olarak işlemlerinizi gerçekleştirebilir, ön ödemeli kartlardan ödeme alabilirsiniz. Yurtdışı Mastercard ve Visa kartlarından tek çekim şeklinde ödemelerinizi alabilirsiniz.

Banka LogolarıBanka Logoları

 

A.1.4) Neden PayTR kullanmalıyım?

PayTR ayrıcalıkları ile;

 

  • Ertesi gün ödeme avantajından faydalanabilirsiniz,
  • İş modeliniz ve aylık cironuz değerlendirilerek sizin için belirlenen en uygun komisyon oranları sayesinde kazancınızı arttırırsınız,
  • Yerli VISA,MC, AMEX ve TROY, yabancı VISA ve MC kredi ve banka kartları ile ödeme alabilirsiniz,
  • Döviz ile ödeme alabilirsiniz,
  • Kart saklama, Masterpass ve BKM Express entegrasyonlarımızdan ücretsiz faydalanabilirsiniz
  • PayTR Link ile ödeme ve diğer tahsilat çözümlerimizden ücretsiz faydalanabilirsiniz,
  • Tüm çekimlerinizi tek bir panelden yönetip, kolayca Excel raporları seçebilirsiniz,
  • Kişiye özel müşteri temsilcinize tüm taleplerinizi iletebilrisiniz,
  • Giriş ücreti, entegrasyon bedeli, verimsizlik ücreti, aylık, yıllık ücret, işlem başına ücret vb gibi gizli ücretler ile karşılaşmazsınız.
  • Güvenli Altyapı, Sahtecilik Önleme ve Kart Güvenliği özelliklerimiz ile tüm ödemelerinizi güvenle alabilirsiniz.

Banka Logoları

 

A.1.5) PayTR kimlere hizmet sunmaktadır?

PayTR 40.000’den fazla işyeri ve bireysel üyeye B2B E-Tahsilat, Sanal POS, Linkle Ödeme, Pazaryeri, Kart Saklama, Mobil POS, Tekrarlayan Ödeme (Abonelik Modeli) ve Havale/EFT, Sahtecilik Önleme (Fraud) hizmetleri sunarak KOBİ’lerin ve bireylerin hayatını kolaylaştırmaktadır.

 

A.1.6) Müşterilerim kart ekstrelerinde hangi açıklamayı görürler?

PayTR üye işyeri iseniz, müşterilerinizin kart ekstrelerinde, destekleyen bankalar için PAYTR / domain adresiniz ya da unvan / tabela unvanı şeklinde, alt yapısı hazır olmayan diğer bankalar için PAYTR ODEME şeklinde görünecektir.

 

A.1.7) PayTR güvenli midir?

PayTR, dünyanın en üst düzey veri güvenliği standardı olan PCI DSS sertifikası ve alanında tecrübeli personeli ile hem mağazaların ödeme güvenliğini hem de mağaza müşterilerinin kart güvenliğini sağlamaktadır. Böylece PayTR kullanan mağaza (web sitesi) sahipleri güvenlik konusunda altyapı oluşturmak ya da ek personel için harcama yapmak zorunda kalmazlar.

PayTR’da Sahtecilik Önleme (Fraud) özellikli hizmetler sunulmaktadır. Altyapımız sahteciliğe (fraud) karşı sektör bazında çok sayıda filtreler ile geliştirilmiştir. Ayrıca yapılan tüm ödemeler sahtecilik izleme personelimiz tarafından kontrol edilmekte ve şüpheli durumlarda işleme onay verilmemektedir.

PayTR, SSL sertifikalı ödeme sayfası ve PCI-DSS uyumluluğu ile müşterilerinizin güvenli bir ortamda ödeme yapmaları için gerekli her türlü önlemi almıştır. Böylece PayTR, müşterilerinizin ödeme yaparken oluşabilecek endişelerini azaltmakta ve ödeme dönüşüm oranınızı artırmaktadır.

 

A.2) Fiyatlandırma

A.2.1) PayTR komisyon oranları nedir?

Komisyon oranı için aylık işlem hacminiz/yıllık ciro hedefiniz ve web sitenizin iş modeli gibi parametreler değerlendirilerek değerlendirme sonrası en uygun komisyon oranları belirlenmekte ve size özel teklif sunulmaktadır.

Komisyon oranınızı öğrenmek için www.paytr.com adresinden hemen başvur bölümünden, online başvuru formunu doldurmanız yeterli. Satış birimimiz başvurunuzu en hızlı şekilde değerlendirmeye alıp teklifinizi iletecektir.

 

A.2.2) Başlangıç ücreti veya herhangi bir sabit ücret ödeyecek miyim?

PayTR’da; giriş ücreti, entegrasyon bedeli, verimsizlik ücreti, aylık, yıllık ücret, işlem başına ücret vb. herhangi bir gizli ücretlendirme uygulaması bulunmamaktadır. Servisi kullandığınız sürece sadece komisyon oranı için ücretlendirme yapılacaktır.

 

A.2.3) Taksitli işlemlerde uygulanacak komisyon oranı nedir?

Komisyon oranı için aylık işlem hacminiz/yıllık ciro hedefiniz ve web sitenizin iş modeli gibi parametreler değerlendirilerek değerlendirme sonrası en uygun komisyon oranları belirlenmekte ve size özel teklif sunulmaktadır. Bu doğrultuda taksitli işlemleriniz için teklifimizde belirtilen komisyon oranları geçerli olacaktır. Bu oranları müşterinize yansıtabileceğiniz gibi; kendiniz de üstlenebilir ve peşin fiyatına taksit yapabilirsiniz.

Vade farkı ayarlarını PayTR ‘Mağaza Paneli’nden yapabilir ve takip edebilirsiniz.

Taksitli ödeme alabileceğiniz kartlar:Advantage, Axess, Bankkart, Bonus, CardFinans, Maximum, Paraf, Sağlam Kart, World

 

A.3) Taksitlendirme

A.3.1) Taksitlendirme nedir?

PayTR üye işyeri iseniz tek sözleşme ve entegrasyon ile en çok kullanılan bankalarının Sanal POS'larını sitenizde aktif olarak kullanabilir ve müşterilerinize bu bankalara ait kredi kartları ile taksitli olarak ödeme yapma imkanı tanıyabilirsiniz.

 

A.3.2) PayTR ile taksitlendirme nasıldır?

PayTR’dan hizmet almanız durumunda tek sözleşme ve entegrasyon ile en çok kullanılan bankalarının Sanal POS'larını sitenizde aktif olarak kullanabilir ve müşterilerinize bu bankalara ait kredi kartları ile taksitli alışveriş ve puanla ödeme alma imkanı tanıyabilirsiniz.

Taksitli ödeme alabileceğiniz kartlar:Advantage, Axess, Bankkart, Bonus, CardFinans, Maximum, Paraf, Sağlam Kart, World

 

A.3.3) Taksitli işlemlerde uygulanacak komisyon oranı nedir?

Komisyon oranı için aylık işlem hacminiz/yıllık ciro hedefiniz ve web sitenizin iş modeli gibi parametreler değerlendirilerek değerlendirme sonrası en uygun komisyon oranları belirlenmekte ve size özel teklif sunulmaktadır. Bu doğrultuda taksitli işlemleriniz için teklifimizde belirtilen komisyon oranları geçerli olacaktır. Bu oranları müşterinize yansıtabileceğiniz gibi; kendiniz de üstlenebilir ve peşin fiyatına taksit yapabilirsiniz.

Taksitli ödeme alabileceğiniz kartlar:Advantage, Axess, Bankkart, Bonus, CardFinans, Maximum, Paraf, Sağlam Kart, World

 

A.3.4) Hangi kredi kartları ile taksitli ödeme alabilirim?

Advantage, Axess, Bankkart, Bonus, CardFinans, Maximum, Paraf, Sağlam Kart, World kartlarına taksit uygulamamız vardır.

A.3.5) Peşin fiyatına taksit yapabilir miyim?

Evet peşin fiyatına taksit yapabilirsiniz, bu tamamen sizin tercihinizdir. Vade farkını müşterinize yansıtmadan her taksit için peşin fiyatına kampanya sunabilirsiniz. Bu durumda ilgili kart kuruluşlarının 2-12 taksit aralığında belirlemiş olduğu komisyon oranı sizden kesilmektedir.

PayTR üye iş yeri iseniz, bu komisyon oranlarını PayTR ‘Mağaza Paneli’nizden takip edebilir, kampanya yapmak istediğiniz kartları ve taksit sayılarını kendiniz belirleyebilirsiniz.

Taksitli ödeme alabileceğiniz kartlar:Advantage, Axess, Bankkart, Bonus, CardFinans, Maximum, Paraf, Sağlam Kart, World

 

A.3.6) Taksitli yapılan işlemlerin ödemesini ne şekilde alacağım?

PayTR’da tek çekim ve taksitli tüm ödemeleriniz anlaşma sağladığınız ödeme vadesinde alırsınız. Örneğin, bu vade ertesi gün ödeme şeklinde ise tüm taksitli işlemlerinizin ödemesi parça parça değil ertesi gün yapılacaktır.

Okuyucu Yorumları

2 Yorum

CEVAP VER 112382

112382

10 Ekim 2021, 11:58
Willingly I accept. The theme is interesting, I will take part in discussion. I know, that together we can come to a right answer.

CEVAP VER 244742

244742

10 Ekim 2021, 15:54
This rather good idea is necessary just by the way